Spring naar hoofd-inhoud
//trappisten

Zundert

Sinds eind 2013 is Trappistenbrouwerij "De Kievit" gestart. Met de naam "De Kievit" wordt verwezen naar de agrarische traditie van de gemeenschap. Op de plaats van de brouwerij stond vroeger boerderij de Kievit, die behoorde bij de abdij. Deze boerderij is meer dan een eeuw aan de abdij verbonden geweest.

Sinds het jaar 1900 werken de monniken van de Abdij Maria Toevlucht volgens de regel van Sint Benedictus: ora et labora, bid en werk. Daarin hebben zij steeds de kansen en mogelijkheden gezocht die de omstandigheden en de tijd hun aanreikten, en wat zij deden hebben ze steeds geprobeerd zo goed mogelijk te doen. Van ruim 100 jaar diverse agrarische activiteiten naar een brouwerij vandaag - de opzet blijft het werk met liefde en aandacht te doen. In de trappistenabdij Maria Toevlucht te Zundert is nu brouwerij de Kievit gevestigd.

Trappist Zundert

De monniken brouwen op beperkte schaal en alleen met natuurlijke grondstoffen 1 soort: de koperblonde Trappist Zundert. Het is een karaktervol bier van 8% met nagisting op de fles. Om ten volle van het subtiele hop-aroma en de heerlijke kruidige afdronk te kunnen genieten, serveert u het bier best tussen 8 en 12°C.

Voor meer informatie over Trappistenbrouwerij “De Kievit” en de Trappist Zundert, kunt u terecht op http://www.abdijmariatoevlucht.nl