Spring naar hoofd-inhoud
//trappisten

Westmalle

De abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle behoort tot de Orde van de Cisterciënzers, die gesticht werd in de elfde eeuw. Deze orde wordt kortweg en gemakshalve ‘de trappisten’ genoemd, naar de Normandische abdij La Trappe.

Van daaruit verspreidde zich sinds de zeventiende eeuw een hervorming van de Cisterciënzerorde. De abdij van Westmalle, gesticht in 1794, maakt deel uit van de 'Cisterciënzers van de Strikte Observantie', maar is vooral bekend als ‘de abdij van de trappisten van Westmalle’.

Westmalle Extra

Het bier dat de Trappisten van Westmalle sinds lang zelf drinken en dat ze niet in de verkoop brachten. 
Tot 16 maart 2021 dus. Want na doordacht beraad achten de abdijgemeenschap en de brouwerij de tijd rijp om de buitenwereld te laten kennismaken met deze goudgele trappist.

De Extra van Westmalle mag dan wel een laag alcoholgehalte van 4,8% hebben: hij is verrassend volmondig van smaak. Bovendien heeft dit goudblonde trappistenbier een heel verfrissend en dorstlessend karakter. Met zijn fruitige toetsen en rijke aroma's staat de Extra voor een smaakbeleving die op-en-top Westmalle is. 
Westmalle Extra wordt afgevuld in flessen van 33cl.

Westmalle Dubbel

Al sinds 1856 brouwen de monniken een donkere trappist. Vanaf 1926 passen ze het recept aan en brouwen ze het bier wat zwaarder. Daar ligt de basis voor de huidige Dubbel. Een roodbruin Trappistenbier, rijk van smaak (7%) met toetsen van karamel, mout en fruit. Zijn heerlijke afdronk is herkenbaar en uniek.
Westmalle Dubbel wordt afgevuld in flessen van 33cl en 75cl, en is tevens verkrijgbaar in fusten van 20 liter.

 

Tripel van Westmalle

De Westmalle Tripel wordt wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd. Dit type bier werd in 1934 voor het eerst in de abdij van Westmalle gebrouwen naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal. Westmalle Tripel is een royaal, goudgeel Trappistenbier (9,5%) met een fruitige geur. Het complexe smaakpallet eindigt met een lange, zachtbittere finale. 

Westmalle Tripel wordt afgevuld in flessen van 33cl en 75cl. 

Voor meer informatie over Westmalle kunt u terecht op de volgende website: https://www.trappistwestmalle.be