Spring naar hoofd-inhoud
//trappisten

Westmalle

De abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle behoort tot de Orde van de Cisterciënzers, die gesticht werd in de elfde eeuw. Deze orde wordt kortweg en gemakshalve ‘de trappisten’ genoemd, naar de Normandische abdij La Trappe.

Van daaruit verspreidde zich sinds de zeventiende eeuw een hervorming van de Cisterciënzerorde. De abdij van Westmalle, gesticht in 1794, maakt deel uit van de 'Cisterciënzers van de Strikte Observantie', maar is vooral bekend als ‘de abdij van de trappisten van Westmalle’.

Westmalle Dubbel

De Dubbel van Westmalle is een Trappistenbier dat nagist in de fles, met een alcoholpercentage van 7%. Al sinds 1856 brouwen de monniken naast hun maaltijdbier een donkere trappist. Vanaf 1926 passen ze het recept aan en brouwen ze het bier wat zwaarder. Daar ligt de basis voor de huidige Dubbel. Westmalle Dubbel is ook per fust van 20 liter verkrijgbaar.

Uitzicht: donker, roodbruin met crèmekleurige schuimkraag

Aroma: geurt naar fruit en speciale mout

Smaak: rijk en complex, kruidig en fruitig met een frisbittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk

Tripel van Westmalle

De Tripel van Westmalle is een Trappistenbier dat nagist in de fles, met een alcoholpercentage van 9,5%. De Westmalle Tripel wordt wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd. Dit type bier werd in 1934 voor het eerst in de abdij van Westmalle gebrouwen naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal. Westmalle Tripel is niet op fust verkrijgbaar.

Uitzicht: helder, goudgeel met fijne, witte schuimkraag

Aroma: fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus

Smaak: zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma. Een uitzonderlijk bier met veel finesse en elegantie
 

Voor meer informatie over Westmalle kunt u terecht op de volgende website: https://www.trappistwestmalle.be