Spring naar hoofd-inhoud
//trappisten

Achel

De Sint-Benedictusabdij, beter bekend als de ‘Achelse Kluis’, ligt op de grens tussen Noord-Brabant (Nederland) en Noord-Limburg (België). Deze kleine abdij is in 1851 opgericht. Net als de meeste benedictijnenabdijen verbouwde de trappistenabdij De Achelse Kluis ook haar eigen gewassen en werd een aantal jaren later, in 1859, bier, kaas en brood gemaakt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de abdij grotendeel verwoest. Pas in 1997 hadden de monniken van de Achelse Kluis weer voldoende middelen voor handen om weer te kunnen gaan brouwen.

De Achelse Brouwerij brouwt de volgende bieren:

Achel 5 Blond en Achel 5 Bruin

Het speciale aan deze bieren is dat deze enkel op tap verkrijgbaar zijn in de abdij zelf.

Achel 8 Blond

Dit is een goudblonde trappist met romige witte schuimkraag en een alcoholvolume van 8%. De Achel Blond heeft een fruitige smaak met een licht bittere afdronk. 

Achel 8 Bruin

De Achel Bruin is een diepbruin trappistenbier van hoge gisting en een alcoholvolume van 8%. Zonder toevoeging van kruiden ruikt het bier naar zoethout, anijs en gedroogd fruit. De smaak van de Achel Bruin is zacht op de tong maar kent een krachtige afdronk.